Antall treff:

Håndvevd teppe

En ekte teppeklassiker som aldri kan gå galt. En röllakan eller ullteppe er en del av svensk historie og fungerer like bra i dag som for hundre år siden. Et kvalitetsteppe som stort sett er laget utelukkende av ull, et varmt og utrolig slitesterkt materiale. Velg og vrak mellom både klassiske og moderne ulltepper.

Hva er et röllakanteppe?

I utgangspunktet er en röllakan et håndvevd ullteppe i klassisk bondemønster eller lignende motiv. I dag finnes det også mer moderne og tidsriktige motiver. Men uansett hvilket motiv du velger, kan du være sikker på at du får et tidløst kvalitetsteppe dersom du velger en röllakan. Ull er et smussavvisende materiale som egner seg svært godt til tepper.

Loer et ullteppe?

Til å begynne med avgir nesten alle tepper overflødige tråder og tekstilfibre. Dette er helt normalt og vil gå over med tiden. Som andre tepper avgir også ull- og röllakantepper disse tekstilfibrene. Når du har støvsugd teppet et par ganger, vil du merke at "slippet" avtar mye, og forsvinner til slutt nesten helt. 

Vevde tepper kan snus

Et vevd teppe har som regel en nesten identisk for- og bakside, noe som betyr at du kan snu teppet. Ekstra praktisk er det om du kjøper f.eks. et grått eller hvitt ullteppe som er mer sannsynlig å bli skittent.

"
Logg inn