Sengguide

Vi guider deg til riktig seng og en god natts søvn

Vi alle elsker å sove. Men hvor mange elsker egentlig sengen sin? Til tross for at vi bruker omtrent en tredjedel av livet på å sove, er det få som faktisk har en seng de er fornøyd med. Her presenterer vi litt av vår kunnskap når det kommer til senger og søvn. Du kan lese gjennom for å få grunnleggende informasjon som kan være smart å kjenne til når det er tid for å kjøpe ny seng.

La oss starte med å forklare hva de ulike hardhetsgradene betyr.

Som du sikkert har lagt merke til, finnes det flere forskjellige hardhetsgrader å velge mellom. Det kan ofte oppleves som et vanskelig og litt uoversiktlig valg, da det til syvende og sist er veldig individuelt hvordan man opplever sengens komfort. Det er derimot en veldig god retningslinje for hvilken seng du bør lete etter.

Nesten alle sengene våre er i utgangspunktet medium, noe som passer de aller fleste av oss. Men avhengig av vekt, preferanser og sovestilling bør du velge en seng som enten er litt mykere eller litt fastere for å få best mulig komfort. Det er viktig at du sover i madrassen og ikke oppå den – eller for den saks skyld for langt nede i madrassen. Målet er alltid at ryggraden skal ha en så rett og naturlig form som mulig når du ligger i sengen.

Hvis du foretrekker å sove på magen, bør du se etter en seng som er litt fastere og gjerne med soneinndeling. Da kan sengen tilpasse seg etter kroppsformen og sovestillingen din. Vet du derimot at du foretrekker å sove på siden, kan det være lurt å se etter en litt mykere seng, slik at hoftepartiet synker litt ned i madrassen.


Det er forskjell på senger og senger.

Hvis du ikke ser nøye etter, oppleves de fleste senger mer eller mindre identiske. Men forskjellen handler stort sett ikke om hvordan de ser ut: Som med alt annet er det innsiden som teller. Kontinentalsengene våre finnes i flere ulike prisklasser, alt fra enkeltfjærede modeller til mer eksklusive varianter med både soneinndeling og overmadrass i lateks.

Uansett hva slags behov og budsjett du har, ønsker vi å kunne tilby deg en ny seng som du kan være fornøyd med i mange år framover. Men fremfor alt – alle sengene i sortimentet vårt er nøye utvalgt og holder svært høy kvalitet i forhold til pris. 

Soverommet fortjener det lille ekstra.

Som du sikkert allerede vet, tilbringer vi en stor del av livet vårt på soverommet. Derfor mener vi også at hjemmets viktigste rom fortjener litt ekstra kjærlighet. Vi er overbevist om at du kommer til å sove bedre i et koselig, hyggelig og innbydende miljø. Så når det er på tide å fornye soverommet, kan det samtidig være lurt å investere i en matchende sengegavl som beskytter veggen. Blant vårt sengetilbehør, sengegavler og sengetøy finner du massevis av stilrene hodegavler, dynetrekk og andre fine ting som både du og soverommet ditt vil sette pris på.

Våre tips til deg som skal kjøpe kontinentalseng.

Se på sengen som en investering for deg selv og fremtiden. Det er lett å la seg friste av den laveste prisen – men på sikt sover du kanskje litt bedre og litt lenger i samme seng hvis du går opp et trinn i kvalitet og komfort. Det er sjelden vi bytter seng like ofte som vi bytter sofa, derfor er det viktig å finne en seng som er tilpasset kroppen og behovene dine. Ofte er vi nesten litt for gjerrige når vi skal bytte seng, med tanke på hvor mye tid vi faktisk tilbringer i sengen.

Mange gjør feilen at de kjøper en seng som er for liten. Dersom familie- og boligsituasjonen endrer seg – og dette vet alle som har små barn – kan det være nyttig med en litt bredere seng slik at alle får plass uten at det blir for trangt. Hvis du har plass, anbefaler vi en seng på 160 cm eller 180 cm.

Sengeleksikon – vi forklarer begrepene:

Kontinentalseng

Kontinentalsenger er den mest populære sengemodellen i dag. En kontinentalseng består av en eller to springfjærmadrasser og en hel mellommadrass, med en overmadrass på toppen. Sengen er altså konstruert i tre lag og er helt fri for skjøter.

Fjær- og springfjærsystem

Alle senger er bygget på et fjær- og springfjærsystem – som er den delen av sengen som gir avlastning og tilpasningsevne til kroppen. Det finnes ulike typer fjæring med varierende kvalitet og komfort. De vanligste typene er bonell- og pocketfjæring.

Pocket Spring

En individuell springfjær innpakket i en stoffpose – noe som gir en stille og føyelig seng som ikke lager støy eller knirker, ettersom det ikke er noe metall som kommer i kontakt med hverandre. Springfjærene fungerer individuelt og uavhengig av hverandre, noe som gir bedre tilpasningsevne og trykkavlastning for kroppen.

Rammeseng

En rammeseng er en klassisk og tradisjonell seng, ofte med enkelfjæring og litt enklere utforming. Sengen består av en springfjærmadrass med overmadrass på toppen. Rammesengen brukes oftest dersom du har en sengestamme eller ramme du vil plassere sengen i, da den generelt er betydelig lavere enn en kontinentalseng.

Bonellfjæring

Bonell er en enklere stålfjær som hovedsakelig brukes i springfjærbunner på kontinentalsenger. Fjæren er timeglassformet og bindes sammen av metalltråder i kassetten der fjærene er plassert.

Soneinndeling

En seng kan være oppdelt i forskjellige hardhetssoner. Man er gjerne tyngre rundt hoftepartiet enn ved føttene. Dette tar et soneinndelt springfjærsystem hensyn til, og hardhetsgraden i madrassen er tilpasset for absolutt best komfort og tilpasningsevne. En soneinndelt madrass kan bestå av tre, fem eller sju soner. Normalt sett holder det med fem soner, og det er sjelden behov for flere.

Logg inn